Transport

Transport var en av de første industriene som omfavnet M2M-kommunikasjon. Den første generasjonen av transportløsninger var enkel sporing basert på GPS koordinater. Dette gjorde det enkelt for transportselskaper å holde oversikt over kjøretøy og sjåfører. Sjåførene fikk etterhvert også elektronisk kjørebok, noe som sparte dem for mye tid på slutten av en lang arbeidsdag. Disse systemene har utviklet seg betraktelig siden starten og løsninger for mer avansert flåtestyring har sett dagens lys. Dette er mer omfattende løsninger for å optimalisere utnyttelsen av hele flåten, noe som har bidratt sterkt til å effektivisere transport industrien.

Mange industriobservatører forventer at transport og telematikk vil bli et av de største markedene for M2M-teknologi på et globalt nivå. Dette markedet kan deles inn i to hovedgrupper for M2M-applikasjoner:

  • Innebygde M2M-baserte telematikk-løsninger for kommersielle kjøretøy og passasjerkjøretøy. Løsningene inkluderer kjøretøysikkerhet, bekvemmelighet og sikkerhet for sjåføren, diagnostikk fra kjøretøyet, administrering av kjøretøyflåten, datatjenester i kjøretøyet (som WiFi i kjøretøyet) og andre tjenester.
  • GPS-sporing av gjenstander, som for eksempel sporing av en pakke. Disse er ikke nødvendigvis knyttet til et kjøretøy, men kan for eksempel spore det som blir transportert gjennom hele forsyningskjeden.

Noen av de mange områdene for transport- og telematikkløsninger inkluderer: ordrehåndtering, lagerstyring, WiFi tjenester og informasjonsskjermer for offentlig transport, sporing av bagasje, diagnostikkdata fra kjøretøy og sist men ikke minst; reduksjon av forurensing. Dette gir åpenbare fordeler for sjåføren, tjenesteleverandørene og transportselskapene. Com4 leverer kommunikasjon til både større og mindre aktører innen transport.

Ønsker du ytterligere informasjon om fordelene ved bruk av M2M-teknologi innen transport? Ta kontakt med oss!