Stein André Larner – CEO i Com4

Com4 har nå koblet opp 222.000 IoT enheter i sitt mobilnett og har vokst med 121.000 enheter første halvår 2017. Omsetningsveksten første halvår 2017 YoY er på 165%*.

Stein Andre Larner, CEO i Com4 forteller at utviklingen innenfor IoT beveger seg fort og krever høy innovasjonstakt hos selskaper som ønsker å lykkes innenfor dette området.
– Com4 er det eneste norske mobilselskapet som har hovedfokus på mobilkommunikasjon til IoT-enheter. Selskapet lanserte som den første mobiloperatøren i Europa overskrivbare SIM-kort i februar 2017. Med overskrivbare SIM-kort kan kundene bytte mobiloperatør i fremtiden uten å måtte bytte SIM-kort i sine IoT enheter. Dette gir kundene en forsikring om at de i fremtiden kan velge den beste mobiloperatøren for sine IoT enheter uten å måtte bytte SIM-kortene, sier han.

Kompetanse
Stein André Larner forklarer videre suksessen til Com4 med den unike kompetansen selskapet har bygget opp innenfor IoT og M2M. Uansett hvem du som kunde snakker med i Com4 skal du møte markedsledende kompetanse innenfor IoT og M2M.
– Det er ikke nok med generell telekomkompetanse. IoT befinner seg i skjæringspunktet mellom telekom og IT og man må ha høy kompetanse innenfor begge områder for å kunne rådgi kundene. Com4 tilbyr en rekke tilleggstjenester som andre mobiloperatører ikke tilbyr. Blant annet har Com4 en testlab hvor selskapet tester kundenes IoT enheter for å avdekke hvordan de oppfører seg i mobilnettet. Com4 tilbyr også rådgiving innenfor valg av hardware, sier han.

Vekst innenfor nye bransjer
Com4 har nylig lansert 4G dekning på installasjoner i Nordsjøen. Stein André Larner sier at det ligger et enormt effektiviseringspotensial innenfor offshore.
-Med lavere oljepriser må oljeselskapene effektivisere for å kunne drive lønnsomt. Oljeselskapene er derfor i full gang med å digitalisere prosesser og verdikjeder. Internet of things (IoT) er en sentral del av oljeselskapenes digitaliseringsagenda.

Satsing internasjonalt
Com4 er i dialog med flere potensielle kunder utenfor landets grenser og forventer å offentliggjøre store internasjonale kontrakter i nærmeste fremtid.

* Kilde: https://ekomstatistikken.nkom.no

 

For ytterligere informasjon, kontakt:
Stein Andre Larner, administrerende direktør Com4 E-post: stein.andre.larner@com4.no
Telefon: +47 47900777

Om Com4
Com4 AS er en norsk mobiloperatør med fokus på mobil datakommunikasjon for IoT og M2M. Selskapet opererer et omfattende nettverk og produserer mobile tjenester for en rekke forskjellige bransjer, fra industri, energi til helse og sikkerhet. Som en av Europas fremste mobiloperatører innenfor IoT og M2M, er Com4 unikt posisjonert til å møte fremtidens krav og utfordringer innenfor mobil datakommunikasjon.