Com4, det raskest voksende mobilselskapet i Norge innenfor IoT, etablerer seg i Sverige. Ambisjonen er å ta 30 prosent av veksten på det svenske markedet.

Stein André Larner, CEO i Com4, sier mange av selskapets kunder er internasjonale og at de nå styrker tilstedeværelsen i Sverige for å møte etterspørselen. På sikt er målet å etablere kontorer i flere europeiske land.

– I Norge har Com4 på få år etablert seg til å bli det raskest voksende mobilselskapet innenfor IoT. I fjor tok vi 60 prosent av veksten for tilknyttede IoT-enheter. På sikt har vi som mål å ta samme posisjon i Sverige, mens det kortsiktige målet er å ta 30 prosent av markedsveksten, sier han.

I verdenstoppen på IoT

Takket være en integrert IKT-infrastruktur, har Skandinavia blitt et globalt utstillingsvindu for IoT. Stein André Larner mener derfor det er helt rett tidspunkt for å etablere seg i Sverige.

– Sverige er som Norge langt fremme når det gjelder IoT. For eksempel er det i Sverige et uttalt mål om å øke bruken av IoT for å sikre økt global konkurransekraft. Vi har allerede flere kunder i Sverige, og vi har stor tro og forventninger til tiden som kommer. Men det blir selvsagt ikke uten kamp. Som i Norge vil våre viktigste konkurrenter være de etablerte og tradisjonelle mobiloperatørene, sier han.

Kan få en unik posisjon i Sverige

Amritpal Singh, gründer og daglig leder i svenske Viscando, sier de valgte Com4 på grunn av deres unike kompetanse og fordi det ikke finnes en tilsvarende leverandør i Sverige.

– I Viscando hjelper vi trafikkansvarlige med å redusere kostnader og ta riktige beslutninger ved å forme trafikkdata til beslutningsunderlag. Vi håndterer store mengder data, hvilket betyr at vi må ha en pålitelige og stabil løsning. Takket være portalen til Com4 har vi oversikt i sanntid for å kunne håndtere simkortene i våre enheter på en smart måte. Det er absolutt behov for et selskap som Com4 på det svenske markedet, sier han.

Høy innovasjonstakt

I Norge er Com4 det eneste selskapet som kun fokuserer på mobilkommunikasjon til IoT-enheter. I 2017 lanserte Com4, som den første mobiloperatøren i Europa, overskrivbare SIM-kort i sine IoT-enheter. Stein André Larner mener høy innovasjonstakt er en av hemmelighetene bak selskapets suksess.

– Vi er, og skal være, tidlig ute med ny teknologi. I tillegg skiller vi oss fra konkurrentene på spisskompetansen. IoT befinner seg i skjæringspunktet mellom telekommunikasjon og informasjonsteknologi. Noe som stiller helt spesielle krav til våre rådgivere, og som gjør at vi differensierer oss fra konkurrentene, sier han.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Stein Andre Larner, administrerende direktør Com4

E-post: stein.andre.larner@com4.no

Telefon: +47 47900777