PRESSEMELDING
Oslo, 29.08.2016

Det norske telekomeventyret Com4 har på et år hatt en omsetningsvekst på hele 175 prosent. Nå henter selskapets gründere Telenors tidligere produkt- og markedsdirektør Stein André Larner for å bringe selskapet til ytterligere nye høyder.

Stadig flere bransjer tar i bruk såkalt maskin-til-maskinteknologi – også kalt Internet of Things. Bedrifter har for alvor sett hvordan det å knytte sine produkter opp mot internett forenkler og effektiviserer. Alt fra selvvarslende rottefeller, vannmålere for automatisert vannavlesning og usynlige gjerder for beitedyr. Den største veksten ser vi likevel innenfor automatisk strømmåleravlesning (AMS) hvor Com4 det siste året virkelig har vist at de kan ta opp kampen mot de større teleselskapene.

Henter direktør fra Telenor for å lede Com4

Ny kaptein

For å sikre en stødig kurs videre, er nå Stein André Larner plassert ved roret. Han sier han har fulgt Com4 siden selskapet så dagens lys, og at han er imponert over hva de har fått til på relativt kort tid.

– Det siste året har Com4 vist at de kan ta opp kampen med de store og etablerte aktørene i form av å vinne store og strategisk viktige kontrakter med samarbeidspartnere som Rejlers Embriq og Atea. Vi er den eneste aktøren i bransjen som har spesialisert seg på kommunikasjon mellom maskiner. Vi kan levere tilpassede løsninger som ikke er hyllevare sier han, sier han.

Roamingavtaler i 55 land

Enkelt forklart er Com4 en virtuell teleoperatør som har spesialisert seg på at abonnementsmassen utelukkende består av maskiner. Mobilnettet leies av Telia i Norge. Kjernenettet har Com4 selv bygget. I tillegg har selskapet inngått direkte roamingavtaler med mobiloperatører i hele 55 land. Det siste året har Com4 vist at de har en meget konkurransedyktig produktportefølje og en solid evne til å levere.

– Markedet for maskin-til-maskinkommunikasjon er i kraftig vekst, og Norge ligger som vanlig langt fremme i utviklingen. En rekke selskaper har tatt, eller er i ferd med å ta i bruk denne type teknologi for å redusere kostnader, effektivisere driften og for å tilby sine kunder bedre tjenester. Jeg ser frem til å bli med på videreføringen av det solide arbeidet som allerede er lagt ned i Com4, sier Stein André Larner.

Stein André Larner

Stein André Larner kommer fra Telenor Norge hvor han har hatt en rekke stillinger innen produktledelse og markedsføring, sist som produkt- og markedsdirektør for bedriftsmarkedet. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Stein Andre Larner, administrerende direktør Com4
E-post: stein.andre.larner@com4.no
Telefon: +4747900777