Com4 og Otovo gjør solenergi smart

Otovo har valgt mobiloperatøren Com4 som samarbeidspartner i sin satsning på kortreist strøm. Ved hjelp av mobilkommunikasjon fra Com4 kan Otovo gi selskapets kunder oversikt over eget strømforbruk for enkelt å se om de over- eller underproduserer for å enten eksportere eller importere energi til eller fra andre i nabolaget.

IoT selskapet Com4 og Otovo appen

Via Otovo-appen får kundene oversikt over strømproduksjonen på taket

 

– Otovo er fremtidens energiselskap. De gjør det enkelt for hvem som helst å produsere strøm på eget tak. Vi er glade for å bidra med vår teknologi inn i denne solrevolusjonen sammen med et innovativt selskap som Otovo, sier Stein André Larner som er administrerende direktør i Com4.

Nabostrøm

Otovo en teknologistartup som gjør det enkelt å få kortreist og grønn energi produsert på eget tak.
– Kundene kan til enhver tid se om de har et produksjonsoverskudd eller underskudd av strøm. Dersom det er et produksjonsoverskudd av strøm sendes overskuddskapasiteten tilbake til nettet for å kunne benyttes av andre hus i nabolaget. Slik oppstår kortreist strøm, forklarer Simen Fure Jørgensen i Com4.

Alt i en app

– Vi leverer blant annet mobilkommunikasjon til solcellepanelene. Noe som gir kundene oversikt over energiproduksjonen for at kundene enkelt kan se om de produserer for lite eller mye strøm. Ved hjelp av sikkerhetsløsninger fra Com4 kommuniserer solcellepanelene i en lukket kanal i mobilnettet og inn til Otovos skytjeneste. Data tilgjengeliggjøres for sluttkunden via en app, forklarer Stein André Larner.

Unikt

Simen Fure Jørgensen i Otovo sier at de sammen med Com4 har utviklet noe som her helt unikt i vårt langstrakte land.
– Vi gjør dette fordi vi vet at det er viktig for kunden å ha oversikt over energiproduksjonen. Enkelt forklart bidrar Com4 med teknologi som hjelper oss med denne viktige rapporteringen. Vi har naturlig nok en kritisk og bevisst kundemasse, sier han.

Installert solcellepanel

Installert solcellepanel

Fremtidsrettet

Det vil skje store endringer på energimarkedet i fremtiden. En mulighet er at et borettslag eller sameie for eksempel vil kunne gå sammen for å leie et strømnett. Litt som at Telio for eksempel leier telenett fra Telenor.
– I praksis vil det bety at for eksempel en blokk kan leie strømnettet av en leverandør til egenprodusert energi. Man kan for eksempel ha solceller på taket og batterier i kjelleren, og på den måten unngå nettleie på store deler av strømmen. Med samarbeidet med Com4 tilrettelegger vi for blant annet dette, sier Simen Fure Jørgensen.

Abonnementsløsning

Otovo installerer solcellepaneler på vanlige boliger, borettslag, sameier, næringsbygg og gårdsbruk. Modellen fungerer ved at Otovo via samarbeidspartnere sørger for investeringen og gjør hele planleggingsjobben, mens kunden betaler for et fastprisabonnement på strøm.
– Hele forretningsmodellen handler om å gjøre ren og billig strøm tilgjengelig for alle. Vi prosjekterer, installerer og sikrer finansieringen for solcellepanelene. Kunden må bli abonnement hos oss og får all strømmen panelene produserer til eget forbruk eller for videresalg. Takket være samarbeidet med Com4 kan vi nå gi kundene detaljert forbruksoversikt, avslutter Simen Fure Jørgensen.

Simen Fure Jørgensen, Produktsjef Otovo AS

Simen Fure Jørgensen, Produktsjef Otovo AS

Om Com4

Com4 AS er en norsk kommunikasjonsoperatør med fokus på mobil datakommunikasjon for profesjonelle brukere. Selskapet opererer et omfattende nettverk og produserer mobile tjenester for en rekke forskjellige bransjer, fra industri, energi til helse og sikkerhet. Som en av Europas fremste operatører innenfor maskin-til-maskin (M2M) kommunikasjon, er Com4 unikt posisjonert til å møte fremtidens krav og utfordringer innen

Om Otovo

Otovo er en teknologistartup som gjør det enkelt å få kortreist og garantert grønn energi produsert på eget tak. Selskapet prosjekterer, installerer og betaler vi solpaneler på taket ditt. Otovo ble startet i januar 2016 av Andreas Thorsheim, Simen Fure Jørgensen og Andreas Bentzen. I løpet av det første året ble Otovo markedsledende i Norge på salg av solceller til private hjem. I dag er Otovo 13 ansatte som jobber med salg, prosjektering og utvikling. Alle arbeider for at det skal bli lett for deg å få solcelleanlegg på taket. Les mer på Otovo-bloggen.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:
Stein Andre Larner, administrerende direktør Com4
E-post: stein.andre.larner@com4.no
Telefon: +47 479 00 777

Simen Fure Jørgensen, Produktsjef Otovo AS
E-post: simenfur@otovo.com
Telefon: +47 920 30 173