M2M/IoT-kommunikasjon

Com4 har som en av svært få mobiloperatører i Norge med eget mobilt kjernenett og PLMN kode. Dette betyr at vi har full kontroll på vår tjeneste som produseres i en dedikert og avansert infrastruktur. Vår plattform er optimalisert for å håndtere mobil datakommunikasjon for M2M- og IoT-løsninger.

Mobil kommunikasjon

Våre standardprodukter er designet for å dekke de aller fleste krav og behov en M2M- og IoT-løsning har, men det finnes alltid løsninger som krever individuelle tilpasninger. Med full kontroll over infrastruktur og ledende teknisk kompetanse på området er Com4 skikket til å gjøre skreddersøm raskt og effektivt.

Viktige komponenter i infrastrukturen som utgjør vår M2M- og IoT-plattform er blant annet:

  • GGSN/PDNGW
  • HLR/HSS
  • SMSC
  • PCRF
  • Kjernenett for IP/MPLS
  • Test-Lab
  • OTA platform
  • Web-Portal for administrasjon av SIM og tjenester, feilsøking og rapportering

 

Vi tilbyr full mobil dekning i Norge (2G/3G/4G) samt sømløs roaming i hele EU og de fleste andre land globalt – alt levert via et enkelt SIM. Dersom en operatør ikke har dekning i området, eller har tekniske problemer vil du i utlandet automatisk finne et alternativt nett.

Dedikert kjernenett

Com4 har som en av svært få mobiloperatører eget mobilt kjernenett og PLMN kode. Det er i kjernenettet logikken og funksjonaliteten i mobilnettet ligger og det er igjennom full kontroll over denne avanserte infrastrukturen vi kan tilby et bredt spekter av unike tjenester som adresserer maskiners behov. Med ledende tekniske kompetanse på huset kan vi også raskt og effektivt tilby skreddersøm før løsninger med spesielle behov.

Full redundans

Redundante mobile plattformer med dupliserte føringsveier for strøm og fiber bidrar til å minimere nedetid og er helt nødvendig for leverandører av kommunikasjonstjenester. I tillegg til redundante datasenter har Com4 investert i en sekundær back-up lokasjon i en sikker fjellhall. Det gjør at all informasjon er sikret selv om den primære lokasjonen skulle bli utsatt for ekstern påvirkning som vannskader, brann eller strømbrudd.

M2M SIM-kort

Com4 leverer en komplett portefølje av SIM-kort tilpasset ulike bruksscenarioer for maskiner og tingenes internett. M2M løsninger får stadig nye bruksområder og behovet for tilpassede SIM-kort er svært viktig for å sikre en robust løsning som tåler det miljøet den skal operere i. I dag er det vanligste å bruke tradisjonelle SIM-kort, men vi ser et økende behov for mer tilpassede SIM-kort. I Com4s portefølje finner du SIM-kort som tåler opp til 105 varmegrader, som tåler støt, vibrasjoner og fuktighet.

Alle Com4 SIM kommer som standard med en profil tilpasset M2M. Det vil si SIM kort uten PIN og med kun data og SMS aktivert for Norge. Sperretjenestene kan tilpasses individuelle behov i portalen og det er enkelt å åpne for tale eller internasjonal roaming ved behov.

I tillegg til fysisk installerbare SIM-kort leverer Com4 også e-SIM. Dette er en overflatemonterbar komponent som loddes inn i den hardware som skal benyttes. Selve innholdet på komponenten lastes opp med samme innhold som et vanlig SIM-kort. Com4 jobber aktivt med Gemalto, verdens største produsent av SIM-kort, i utviklingen av spesialtilpassede SIM-kort for M2M tjenester.