Com4 lanserer NB-IoT og LTE-M i Norden og Baltikum

Med lanseringen av NB-IoT og LTE-M i Norden og Baltikum vil Com4 kunne tilby en sømløs tilgang til både de tradisjonelle teknologiene 2G, 3G og 4G og de nye teknologiene NB-IoT og LTE-M i ett og samme SIM-kort.

IoT-sikkerhet / Innovasjon / LPWAN-teknologier | 15 mai 2020
https://26515998.fs1.hubspotusercontent-eu1.net/hubfs/26515998/Com4_april2023_8351%20copy-2.jpg

Stein André Larner, administrerende direktør i Com4, sier mange kunder har ventet på denne lanseringen.
– Flere av Com4 sine kunder har allerede tatt i bruk de nye teknologiene NB-IoT og LTE-M, men har ventet på muligheten til å ta i bruk teknologiene i hele regionen på tvers av landegrenser. LTE-M har vært tilgjengelig i området en stund, men det er først nå vi kan tilby alle teknologiene sømløst i hele Norden og Baltikum, sier han.

Skreddersydd for batteridrevne sensorer

De komplementære teknologiene NB-IoT og LTE-M, som på sikt vil erstatte 2G, er spesialutviklet for IoT og batteridrevne sensorer som sender og mottar små datamengde. NB-IoT passer godt for semistasjonære enheter som målere og sensorer, mens LTE-M er bedre på mobilitet der bysyklene i Rogaland er et godt eksempel. LTE-M har i tilegg støtte for tale og noe høyere båndbredde. Kostnadene for kundene er i tillegg lavere sammenlignet med 4G.
–NB-IoT og LTE-M gir bedre dekning. Hvilket betyr at teknologien egner seg for IoT-enheter som for eksempel befinner seg i en kjeller bak tykke vegger eller nede i kummer. IoT-enheter som bruker NB-IoT og LTE-M kan kommunisere i flere år på batteridrift ved å gå i hvilemodus og kun være aktive ved behov, sier Stein André Larner.

NB-IoT og LTE-M i Europa

– Vi har allerede LTE-M på plass i store deler av Europa og i en del land utenfor Europa. Vi kommer til å lansere NB-IoT og LTE-M i nye land fortløpende utover i 2020 og i 2021. Com4 har en global tjeneste i dag med 2G, 3G og 4G i mer enn 450 mobilnett globalt. Målet på sikt er å kunne tilby en sømløs tjeneste som inkluderer NB-IoT og LTE-M globalt i ett og samme SIM, avslutter Stein André Larner.

Northern-light-sky
ABONNER

Hold deg oppdatert