Smart-city-top

STORE ENDRINGER I BYER VED HJELP AV FLEKSIBLE IoT-LØSNINGER

I smartbyer blir pålitelige kommunikasjonsløsninger som for eksempel LPWAN, 4G, 5G og Wi-Fi stadig viktigere innenfor en rekke bruksområder. Fra å håndtere trafikken og energiforbruket til å beskytte offentligheten – mulighetene er uendelige.

For å tilfredsstille dette økende behovet for kommunikasjon tilbyr Com4 komplette ende til ende-løsninger til kunder og samarbeidspartnere.

Utvikling av smartere og mer bærekraftige byer ved hjelp av fleksibel kommunikasjon

Befolkningen i byene vokser raskt. I takt med befolkningsveksten øker også behovet for nyskapende løsninger for å håndtere ressurser, øke sikkerheten og heve livskvaliteten til dem som bor i byene. IoT-teknologi blir i økende grad tatt i bruk som et effektivt verktøy i arbeidet for å utvikle smartere byer med bedre kommunikasjon.

Mange fordeler

Det er en rekke fordeler knyttet til å bruke IoT-teknologi i smartbyer. Ved hjelp av data og kommunikasjon kan byene bli mer effektive og bærekraftige og kan enklere tilpasse seg behovene i befolkningen. Slik kan de legge grunnlaget for høy livskvalitet og fremgang.

Ved å integrere sensorer, dataanalyse og nettilkobling i alt fra systemer for trafikkregulering til infrastruktur for avfallshåndtering kan byene bli mer effektive og bærekraftige og kan enklere tilpasse seg behovene i befolkningen. Ved hjelp av IoT-løsninger kan byene optimalisere energiforbruket, redusere kødannelse og overvåke luftkvaliteten, og de kan til og med øke sikkerheten for innbyggerne ved å overvåke områder med høy risiko og utløse varsler umiddelbart.

Areas-of-use-NO (1)
City square small

Mer inkluderende byer der det er bedre å bo

Med smartbelysning kan byer for eksempel spare strøm ved automatisk å justere lysstyrken i gatelyktene i tråd med bruksmønstre og værforhold. Smarte parkeringssystemer kan føre sjåfører til tilgjengelige parkeringsplasser, noe som reduserer trafikken og utslippene. Og med smarte systemer for avfallshåndtering kan man optimalisere henterutene i tråd med løpende oppdaterte data, og på denne måten redusere miljøbelastningen.

Og kanskje viktigst av alt kan IoT-teknologi bidra til mer inkluderende byer der det er bedre å bo, ved at alle innbyggerne får bedre tilgang til tjenester og informasjon. Med løpende oppdatert informasjon om rutene for offentlig transport, nødtjenestene og lokale arrangementer kan IoT-løsninger bidra til å tette det digitale skillet og bidra til bedre kommunikasjon og økt engasjement blant lokalbefolkningen.

Med Com4 kan du utvikle ulike løsninger for smartbyer

Dashcam

Adgangskontroll

Administrasjon av adgang til steder gjennom dørsystemer med kommunikasjon via lyd og video.

Camera

Automatisk skiltgjenkjenning

Statiske og mobile implementeringer for å håndtere parkering og sikkerhet ved hjelp av automatisk skiltgjenkjenning

Smart Cities

Systemer for byggadministrasjon

Omfatter blant annet heisstyring, områdesikring samt planlagt og forebyggende vedlikehold

Camera

Administrasjon av videoovervåking og sikkerhet

HD-kamerateknologi som bidrar til å ivareta sikkerheten gjennom rask, sikker og pålitelig håndtering av data

Micromobility

Elsparkesykler

Kontroll, styring og overvåking av flåter av elsparkesykler

Fire

Brann- og innbruddsalarmer

Ekstern registrering av brann og CO₂ samt administrasjon av videoovervåking av området.

Office above

Com4 tilbyr sømløse og effektive løsninger basert på IoT-kommunikasjonsteknologi

Med operatøruavhengig kommunikasjon oppnår du bedre dekning ettersom IoT-enhetene kan velge det sterkeste signalet i et hvilket som område. Dette omfatter IoT-mobilteknologi med lavt strømforbruk, for eksempel LTE-M og NB-IoT.

Du kan koble IoT-enhetene til skyen på en enkel måte. Kommunikasjonsløsningene våre bygger en sikker og fleksibel bro mellom IoT-enhetene dine og skyplattformen, noe som gjør det enkelt å overføre data og administrere IoT-prosjekter.

Med forbruksbasert betaling for mobildata slipper du unødvendige abonnementsutgifter for enheter som ikke er i bruk, for eksempel enheter der bruken er sesongavhengig.

Com4 tilbyr kommersielle SIM-kort og SIM-kort for industriell bruk optimalisert for ulike IoT-bruksområder.

Pioner

Com4 var den første IoT-operatøren i Europa som tilbød administrasjon av eSIM-abonnementer med eUICC-kort i tråd med sikkerhetsstandarden fra GSMA.

Com4 er en pioner innenfor avansert SIM-teknologi. Vi var først ute med å tilby operatørbytte i Europa gjennom plattformen vår for ekstern SIM-tilordning, løpende nyskapende utvikling av teknologi for integrert SIM (iSIM) og avansert teknologi på SIM-kortet for sikker og skalerbar kommunikasjon med løsninger hos kunden.

Referanser

Se hvordan IoT-løsninger fra Com4 brukes i smartbygg

Aquaculture_Connectivity-min
Case

Teknologier fra Remora Robotics og Com4 omdefinerer fremtiden for fiskeoppdrett

Remora Robotics har utviklet en unik robot som ikke bare renser fiskeoppdrettsmerder, men også bruker kunstig intelligens for å revolusjonere næringen. Sammen med Com4 transformerer de fremtiden for fiskeoppdrett.

Sensorita sensor bygg avfall niva (4).790x445 (1)
Case

Slik revolusjonerer Sensorita avfallshåndtering på byggeplasser med IoT-konnektivitet

Sensorita og Com4 løser sammen en betydelig utfordring på byggeplassen. Sensorer i avfallscontainere gir nøyaktig fyllingsgrad og kommuniserer med kunstig intelligens-løsninger.

shutterstock_2010576005-min-1
Case

Vi deltar i take-away-revolusjonen.

Med Just Eat kan hvem som helst enkelt bruke mobiltelefonen når som helst for å bla gjennom en omfattende online katalog med lokale restauranter, bestille middag og få den levert rett til døren. Den sømløse teknologien som gjør denne tjenesten mulig, leveres av Com4.

 

Nurse with old woman
Case

Slik hjelper vi Dignio med å gi bedre pasientbehandling med IoT-kommunikasjon

Dignio og Com4 har samarbeidet om å løse problemene med manglende etterlevelse av legens anvisninger for legemiddelbruk i Norge. De ønsket å finne en løsning som sikrer at pasientene følger anvisningene, ettersom pasientene bare tar halvparten av de foreskrevne legemidlene.

Train BaneNor
Case

Sammen med Com4 revolusjonerer Bane NOR jernbanenettet ved hjelp av IoT-kommunikasjon

Rammeavtalen mellom Com4 og Bane NOR strekker seg i første omgang over to år og kan utvides med to år til, med muligheter for samarbeid i ti år. 

Woman-infront-of-screen small

Start ditt IoT-prosjekt i smartbyen med Com4