Train top

STORE ENDRINGER I TRANSPORT- OG LOGISTIKKSEKTOREN MED IOT

Ved hjelp av IoT-løsninger kan transport- og logistikkselskaper optimalisere prosessene i leveringskjeden og få mer fornøyde kunder.

Nye muligheter i transport- og logistikksektoren med IoT

Tingenes internett (IoT) revolusjonerer transport- og logistikksektoren gjennom nye muligheter for å optimalisere virksomheten, øke effektiviteten og redusere kostnadene. Ved å integrere enheter og sensorer med støtte for IoT i kjøretøy, gods og infrastruktur kan bedrifter få løpende oppdatert informasjon om ytelse, posisjon og tilstand. På denne måten oppnår bedriftene bedre sporing og styring av flåter, mer nøyaktige leveringsanslag og bedre oversikt over leveringskjeden. Samtidig gir IoT muligheter for forebyggende vedlikehold, slik at man reduserer nedetid og unngår kostbare reparasjoner. Ved å gi muligheten til å samle inn og analysere enorme datamengder revolusjonerer IoT transport- og logistikksektoren og gjør den mer effektiv og konkurransedyktig.

Truck with wifi

Slik bidrar Com4 med å revolusjonere transport- og logistikksektoren:

Flash

Elbillading

Oppnå bedre energistyring ved å konfigurere optimal lading og strømbruk for hver enkelt stasjon

Truck

Flåtestyring

Oppnå bedre flåtestyring ved å overvåke diagnostikk og spore hvert enkelt kjøretøy.

Location

Sporing av ressurser

Overvåk og spor ressurser som for eksempel kommersielle kjøretøy og passasjerkjøretøy, utstyr på flyplasser og anlegg, og mobilenheter.

Traffic light

Digitale veiskilt

I byer kan man optimalisere trafikkflyten og unngå unødvendige investeringer i veisystemer ved å automatisere trafikklys og skilt som reagerer i tråd med kødannelser og avvik.

Micromobility

Elsparkesykler

Administrer, overvåk og kontroller flåter av elsparkesykler

Dashcam

Dashbordkameraer

Installer kameraer som kan brukes under rygging eller til å se flere vinkler, i kommersielle kjøretøy

Port above small

Sikker, effektiv og pålitelig mobilkommunikasjon

Det er knyttet en rekke utfordringer til implementering av IoT-løsninger i transport- og logistikksektoren, deriblant problemer knyttet til kommunikasjon, utlading av batterier og sikkerhet. Kommunikasjonsløsninger som fungerer i statiske miljøer, egner seg kanskje ikke for mobile miljøer eller på steder der signalene blir forstyrret. Sikkerhetsrisiko kan medføre at enheter er sårbare for hacking eller uautorisert fysisk tilgang, noe som i sin tur eksponerer hele transportnettverket.

Selv små forsinkelser i navigasjonssystemene kan føre til alvorlige problemer med ressursene, deriblant problemer knyttet til synlighet, forsinkelser, redusert ytelse i flåten og til og med forstyrrelser i leveringskjeden. Andre eksempler på potensiell risiko er tyverier av kjøretøy og andre sikkerhetsbrudd.

Heldigvis har mobilkommunikasjon blitt mer effektiv og sikrere, slik at dagens mobilbaserte løsninger kan håndtere slike utfordringer. Dermed kan transportsektoren nyte godt av pålitelig og sikker kommunikasjon og dataoverføring med IoT-løsninger.

Future car small

Vil du vite mer om IoT-løsningene for transport- og logistikksektoren?

Snakk med en av IoT-ekspertene våre