Road over sea top

HØY DATAHASTIGHET OG PÅLITELIG KOMMUNIKASJON

LTE-M er en effektiv og pålitelig kommunikasjonsteknologi med lavt strømforbruk og høy dekning, pålitelighet, sikkerhet og kostnadseffektivitet.

Dette er det beste alternativet for bedrifter som ønsker å koble til et høyt antall IoT-enheter på en kostnadseffektiv og trygg måte.

 

Gjør virksomheten mer effektiv, reduser kostnadene og få nye inntektskilder med LTE-M

LTE-M (Long-Term Evolution for Machines) er en teknologi for regionnett med lavt strømforbruk (LPWAN) som sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon for IoT-enheter (tingenes internett). Teknologien har en rekke fordeler som gjør den spesielt godt egnet til å koble til ulike enheter.

Fordeler

Battery

Lavt strømforbruk

LTE-M er utviklet spesielt for enheter med lavt strømforbruk, som for eksempel sensorer og sporingsenheter. Teknologien gir muligheter for å bruke strømsparingsmodus, der enhetene kan bli værende i hvilemodus over lengre tid, men fortsatt motta meldinger. Dermed kan enhetene fungere i flere år per lading, noe som er optimalt for avsidesliggende steder eller steder det er vanskelig å komme til.

Global connectivity

Høy dekning

LTE-M kan gi dekning i større områder enn med tradisjonelle mobilnettverk. Signalene går gjennom vegger og andre hindringer og egner seg derfor godt for plasseringer under bakken og innendørs. Dermed kan LTE-M brukes til kommunikasjon med enheter i avsidesliggende områder, for eksempel på jordbruksfelt og oljeplattformer, der det ikke er praktisk mulig eller hensiktsmessig å bruke annen teknologi.

Mobile-mast

Høy pålitelighet

En annen fordel med LTE-M er muligheten for roaming til ulike operatører, noe som gir enda bedre mobilkommunikasjon. Dessuten har teknologien høy signalstyrke, noe som er spesielt gunstig ved implementering innendørs eller under bakken.

Security

Sikkerhet

Med LTE-M opprettes en sikker kommunikasjonskanal mellom enheten og nettverket. Teknologien har den samme moderne sikkerhetsfunksjonaliteten vi finner i LTE-mobilnettverk. Dermed egner den seg for bruksområder med strenge sikkerhetskrav, for eksempel økonomiske transaksjoner og helsetjenester.

Performance

Kostnadseffektivitet

LTE-M er en kostnadseffektiv løsning for tilkobling av IoT-enheter. Siden løsningen krever mindre infrastruktur og utstyr enn annen kommunikasjonsteknologi, er dette et rimeligere alternativ for bedrifter som implementerer IoT-nettverk i stor skala.

Truck with fifi

Logistikk

LTE-M er ideelt for sporing av mobilenheter siden IoT-enheter kan spore aktivt i ulike regioner bare ved hjelp av batteristrøm. Takket være det lave strømforbruket man oppnår med LTE-M, kan enhetene bli værende i hvilemodus, men fortsatt motta meldinger.

Smart city small

Smartbyer

LTE-M er en fleksibel kommunikasjonsteknologi som støtter en rekke bruksområder for IoT. Eksempler er sensorer på parkeringsplasser, smart gatebelysning, kameraer og sensorer for trafikkovervåking og overvåking av luftkvaliteten innendørs. Takket være det lave strømforbruket, områdedekningen og den høye driftssikkerheten knyttet til LTE-M er dette et pålitelig og effektivt alternativ for løpende administrering og overvåking av ressurser.

manufacturing small

Industri og produksjon

IoT-enheter spiller en svært viktig rolle i å oppnå bedre sikkerhet og høyere effektivitet innenfor industri og produksjon. Ved hjelp av sensorer kan bedrifter overvåke farlige væsker og gasser i tanker for å kontrollere at nivået, temperaturen og trykket er riktig. I tillegg til å redusere risikoen for ulykker kan dette bidra til å optimalisere produksjonen, noe som i sin tur øker effektiviteten og reduserer kostnadene i virksomheten.

Men in meeting focus

Snakk med en IoT-ekspert

Kontakt oss for å finne ut mer om fordelene ved LTE-M og hvordan Com4 kan hjelpe deg med å implementere IoT-enheter ved hjelp av denne revolusjonerende teknologien.