Denne smarte pilledosetten redder liv hver dag

Med SIM, lyd og lys.

Mange pasienter glemmer å ta sine foreskrevne medisiner. Det kan føre til alvorlige helsekonsekvenser og økt risiko for livstruende tilstander som hjerteinfarkt.

IoT-kommunikasjon / Innovasjon / Trådløse nettverk / 5G / Helse
https://26515998.fs1.hubspotusercontent-eu1.net/hubfs/26515998/intelligent-pill-dispenser-4.jpg

– Her kan IoT-teknologi virkelig gjøre en forskjell. Smarte enheter spiller en stadig viktigere rolle i pasientbehandlingen. De bidrar til å redde liv, forbedrer pasientbehandlingen og gir større
effektivitet i helsevesenet, sier Eivind Bøe er Global Sales IoT Manager hos Com4.

Dignio har bidratt til å løse dette problemet ved å lansere den nyskapende løsningen Pilly som bruker lyd og lys for å minne pasientene på å ta medisinene sine til riktig tid. Med teknologi fra Com4, sikrer Pilly at kommunikasjonen skjer over et sikkert nettverk i mobilnettet. Det forbedrer sikkerheten og påliteligheten i overføringen av kritisk informasjon. Hvis en dose blir glemt, sender Pilly automatisk en tekstmelding til en forhåndsdefinert kontaktperson.

– Dette er bare et av mange eksempel på hvordan IoT-teknologi gir bedre livskvalitet for pasientene, større trygghet for pårørende, og mer bærekraftig velferdsteknologi for helsevesenet, sier Bøe

Sanntidsanalyse gir tilpasset omsorg

Bærbare sensorer, implantater som pacemakere eller insulinpumper har sensorer som måler vitale tegn som puls, oksygenmetning i blodet, og blodsukkernivå.

– For eksempel kan en pacemaker kontinuerlig overvåke hjerteaktiviteten og justere elektriske impulser for å opprettholde normal hjerterytme, uttaler Bøe.

Data fra enhetene samles kontinuerlig og sendes trådløst til en mottakerenhet, som en smart pulsklokke som bruker en optisk hjertefrekvenssensor for å måle blodstrømmen gjennom huden og beregne puls.

– Sanntidsanalyse av IoT-data med kunstig intelligens gir muligheter for umiddelbar respons på innsamlede data, noe som er kritisk i mange scenarier. I helsesektoren kan sanntidsanalyse av vitalparametere varsle medisinsk personell om akutte tilstander som krever umiddelbar oppmerksomhet, forteller Bøe.
intelligent-pill-dispenser-3

5G skaper helt nye muligheter

Com4 tilbyr 5G-teknologi som har høyere dataoverføringshastighet sammenlignet med tidligere generasjoner nettverk. Det gir raskere, mer pålitelig og bredere dekning for medisinske enheter.

–5G gjør det mulig å lage helt nye IoT-applikasjoner, som kan gjennomføre kompleks maskin-til-maskin kommunikasjon og avanserte robotikkoperasjoner i sanntid, forklarer Bøe.

På sykehus kan smarte senger med sensorikk og andre medisinske enheter samle data om pasientens bevegelse, hjertefrekvens, respirasjonsrate og andre viktige tegn. Denne informasjonen kan brukes til å tilpasse behandlinger automatisk, som å justere sengens stilling for å forbedre pasientens komfort eller pusteaktivitet.

– IoT-teknologiene sikrer at helsepersonell får tilgang til oppdaterte og nøyaktige data, noe som er kritisk for å ta informerte beslutninger og tilby tilpasset omsorg. Vi kommer til å se fantastiske innovasjoner innen teknologi for helsesektoren fremover, sier Bøe.

Har du en løsning innen helsesektoren som skal sende og motta data? fyll ut skjema under om du ønsker at vi hjelper deg designe den smarteste løsningen.

 

Northern-light-sky
ABONNER

Hold deg oppdatert