Er du klar til å revolusjonere fremtiden din med LPWA-teknologi?

Av all den spennende utviklingen som foregår i telekommunikasjonsbransjen for tiden, er det ikke mye som overgår nettverkene av typen LPWA – low-power, wide-area. To av de mest betydningsfulle LPWA-teknologiene er LTE-M og NB-IoT. Disse to teknologiene, som tilbyr uovertrufne tilkoblingsmuligheter og IoT-funksjoner, har tatt selskaper over hele verden med storm. I dette blogginnlegget skal vi se nærmere på fordelene ved LTE-M og NB-IoT og finne ut hvordan de forholder seg til 5G.

IoT-kommunikasjon / IoT-sikkerhet / Innovasjon / LPWAN-teknologier
https://26515998.fs1.hubspotusercontent-eu1.net/hubfs/26515998/shutterstock_1683310054-2-3.jpg
LTE-M (Long-Term Evolution for Machines) og NB-IoT (Narrowband Internet of Things) er to trådløse teknologityper som er spesifikt utviklet for IoT-markedet (Internet of Things). Begge disse teknologiene gir tilkoblingsmuligheter til lavstrømsenheter over lengre avstander ved hjelp av mobilnettverk.
 

Hva er LTE-M og NB-IoT?

Begge disse teknologitypene blir stadig oftere tatt i bruk, i alt fra innebygde systemer til bruksklare produkter innenfor sporings-, overvåknings- og telemetriløsninger, samt energibransjen og bærbare enheter.

LTE-M har vist seg som en viktig teknologi både når det gjelder å erstatte eldre enheter i transformasjonsprosessen ved avvikling av 2G-nettverk, og å tilby ny funksjonalitet for innovative IoT-produkter.

NB-IoT, på sin side, tilbyr funksjoner for et enda større antall enheter på lav strøm under utfordrende dekningsforhold. Dette åpner for nye muligheter både teknologi- og forretningsmessig.

Hvorfor du bør benytte LPWA-teknologi

Det er flere fordeler ved å bruke LTE-M og NB-IoT ved implementering av IoT. Noen av fordelene er:

  • Økt batterilevetid: Begge disse teknologitypene er designet for å bruke lite strøm. Det betyr at de bruker mindre energi og støtter nye, strømbesparende funksjoner. Med andre ord egner de seg meget godt for batteridrevet utstyr med flere års levetid.

  • Forbedret dekning: LTE-M og NB-IoT gir bedre dybdedekning enn tradisjonelle mobilnettverk, noe som gjør dem svært ideelle for IoT-enheter som befinner seg i avsidesliggende områder eller under jorden.

  • Kostnadseffektiv: Cellulære LPWA-enheter er mindre komplekse, og dermed er de ofte mer kostnadseffektive enn tradisjonelle mobilenheter. Det gjør dem til et populært alternativ ved IoT-implementering som krever konnektivitet på større skala.

  • Sikkerhet: Begge teknologiene bruker moderne og avanserte krypterings- og autentiseringsmekanismer, og tilbyr dermed et høyt sikkerhetsnivå for IoT-enheter.

  • Skalerbarhet: LTE-M og NB-IoT-nettverk støtter et stort antall IoT-enheter, noe som gjør dem ideelle for implementeringer som krever skalerbar tilkobling.

Hvordan LTE-M og NB-IoT er forbundet med 5G-økosystemet

Selv om LTE-M og NB-IoT er to adskilte teknologier, er de standardiserte teknologier basert på det sentrale Machine Type Communication (mMTC)-segmentet til 5G.

Begge teknologiene er utarbeidet med tanke på å brukes sammen med 5G-nettverk, noe som gir ekstra dekning og tilkoblingsmuligheter for IoT-enheter som bruker lite strøm.

Com4 kan hjelpe deg med å velge riktig LPWA-teknologi for dine IoT-prosjekter. Vi har bred ekspertise og kan tilby støtte i å implementere riktig LPWA-teknologi for dine behov.

 

Northern-light-sky
ABONNER

Hold deg oppdatert