Slik kan du effektivisere flåtestyringen med IoT-teknologi

Gir en smartere og mer bærekraftig transportbransje, og mer fornøyde sjåfører.   

IoT-kommunikasjon / Trådløse nettverk / Flåtestyringen
https://26515998.fs1.hubspotusercontent-eu1.net/hubfs/26515998/fleet-7.jpg

IoT-ekspertene hos Com4 forbedrer forbindelsen mellom kjøretøy og infrastruktur ved å tilby pålitelige SIM-kort, samt 5G og LTE-M teknologi. Dette er viktig for å kunne bruke smarte logistikksystemer.

Selv små forbedringer i forsyningskjeden kan spare bedriften din for millioner av kroner. IoT-enheter som GPS-trackere, telemetri-sensorer, og OBD (On-Board Diagnostics) systemer gjør det mulig å samle inn data i sanntid og analysere data fra kjøretøy. 

– Teknologiene gir flåteoperatører muligheten til å optimalisere kjøreruter og minimere unødvendig kjøring. Det vil redusere drivstofforbruket og klimagassutslippene, forklarer Eivind Bøe fra Com4.

Effektiv, lønnsom og pålitelig kommunikasjon med LTE-M

Nøyaktige data som estimert leveringstid, ruteoptimalisering, og tilstandsovervåking er viktige. Disse dataene krever et pålitelig og globalt nettverk for å kunne sendes og mottas når og hvor det trengs. 

Com4 tilbyr skreddersydde IoT-løsninger for å optimalisere prosessene i hele leveringskjeden: 

Med et nettverk som gir deg tilgang til 750+ RAN i over 190 land får du den beste globale dekningen. 

– Vi integrerer enheter og sensorer med støtte for IoT i kjøretøy, gods og infrastruktur. Det gjør at du kan få løpende oppdatert informasjon om ytelse, posisjon og tilstand, sier Bøe.

LTE-M (Long-Term Evolution for Machines) er ideelt for sporing av mobilenheter siden IoT-enheter kan spore aktivt i ulike regioner bare ved hjelp av batteristrøm. 

Takket være det lave strømforbruket en oppnår med LTE-M, kan enhetene bli værende i hvilemodus, men fortsatt motta meldinger.

Det gir fleksibel kommunikasjonsteknologi som fungerer godt ved transport, logistikk og trafikkovervåkning. 

– Med disse teknologiene kan du sikre at kjøretøyene følger de mest effektive rutene til deres destinasjon, og effektivt unngå både trafikkorker og unødige omveier, sier han.

Oppdager problemene før de oppstår

IoT-teknologien gir muligheter for prediktivt vedlikehold gjennom sensorer som kontinuerlig overvåker kjøretøyets vitale systemer. 

– Sensorene, sammen med AI-drevne analytiske verktøy, kan oppdage potensielle tekniske problemer før de fører til større feil eller forårsaker operasjonell nedetid, legger Bøe til.

Denne tilnærmingen forbedrer ikke bare kostnadseffektiviteten ved å redusere uventede reparasjonskostnader, men øker også kjøretøyenes pålitelighet og sikkerhet.

Optimal elbillading og energistyring

Com4 kan også bistå med å konfigurere optimal lading og strømbruk for hver enkelt ladestasjon, noe som gir bedre energistyring for både elektriske og hybridkjøretøy.

– IoT-enheter kan overvåke batteristatus og optimalisere ladeplaner basert på faktiske behov og tilgjengelig infrastruktur. Dette bidrar til mer effektiv bruk av fornybar energi og reduserer avhengigheten av fossile brennstoffer, påpeker Bøe.

Com4 følger GSMA-standarder og har de samme sikkerhetskravene som større mobilnettoperatører. Vi tilbyr også VPN og private APN for ekstra sikkerhet og kryptering.

Jobber du med transport eller logistikk? Snakk med oss om hvordan vi kan optimalisere for din bedrift.

 

Northern-light-sky
ABONNER

Hold deg oppdatert