Phone user top

ISIM: FREMTIDENS SIM-TEKNOLOGI

iSIM, eller integrert SIM, er det nyeste innen utviklingen av SIM-teknologien, som kommer til å endre synet vårt på mobilenheter fullstendig.

Begrepet iSIM (iUICC eller ieUICC) viser til en integrert SIM-modul som eliminerer behovet for et separat fysisk SIM-kort med brikke i formater som 4FF, 3FF, 2FF og MFF2. I stedet er modulen integrert direkte i prosessorkjernen og bruker krypteringsfunksjonene i systembrikken (System on a Chip, SoC) i mobilmodulen. Du kan forestille deg at iSIM-modulen er et forminsket SIM-kort integrert i systembrikken, som i praksis fungerer som operativsystemet til modulen. iSIM-modulen oppfyller GSMA-spesifikasjonene for eSIM og ekstern klargjøring av SIM-moduler.  

 

En rekke fordeler ved å bruke iSIM

Security
Bedre sikkerhet: iSIM er umulig å manipulere og klone og er dermed den sikreste SIM-teknologien som er tilgjengelig.
Battery
Opptil 70 prosent lavere strømforbruk: iSIM gir redusert strømforbruk i standbymodus på opptil 70 prosent. Dette har stor betydning for utviklingen av IoT-enheter med innebygde batterier som ikke kan byttes, særlig sammenlignet med utforminger med flere brikker.
Flexible
Fleksibel bruk av abonnementer: iSIM er fleksibelt med hensyn til bruk av abonnementer, ettersom teknologien både støtter abonnementer hos en fast operatør og muligheten til å bytte abonnement i eSIM-operativsystemet.
Performance
Lavere kostnader: Takket være enklere utforming, enklere logistikk og færre komponenter kan man spare opptil 50 prosent ved større IoT-implementeringer.
Ebike with wifi big

Forskjeller mellom iSIM og eSIM

eSIM

I likhet med tradisjonelle SIM-kort har eSIM-moduler en egen brikke der det lagres SIM-informasjon. eSIM-moduler er imidlertid mye mindre enn tradisjonelle SIM-kort, slik at de egner seg godt for mindre enheter som wearables og IoT-enheter.

iSIM

Til forskjell fra fysiske SIM-kort som krever et eget spor, og eSIM/eUICC-moduler som krever en egen brikke for konfigurering, er iSIM-moduler ikke loddet fast til kretskortet i enheten. I stedet har modulen et eget område med manipuleringsbeskyttelse på systembrikken (System on a Chip, SoC) på mobilenheten. I likhet med eSIM gir iSIM muligheter for ekstern klargjøring av nettverksprofiler, som kan utføres av kommunikasjonsleverandører.

com4-sims
Men in meeting focus

Ta virksomheten et skritt videre og reduser de totale eierkostnadene med opptil 50 prosent.

I Com4 ønsker vi at kundene våre skal få den beste SIM-teknologien. Derfor samarbeider vi med verdens ledende produsenter for å kunne tilby de nyeste enhetene med iSIM-støtte.
Det er ingen grunn til å vente – opplev fremtidens SIM-teknologi nå med Com4.