Phone user top

ISIM: FREMTIDENS SIM-TEKNOLOGI

iSIM, eller integrert SIM, er det nyeste innen utviklingen av SIM-teknologien, som kommer til å endre synet vårt på mobilenheter fullstendig.

Begrepet iSIM (iUICC eller ieUICC) viser til en integrert SIM-modul som eliminerer behovet for et separat fysisk SIM-kort med brikke i formater som 4FF, 3FF, 2FF og MFF2. I stedet er modulen integrert direkte i prosessorkjernen og bruker krypteringsfunksjonene i systembrikken (System on a Chip, SoC) i mobilmodulen. Du kan forestille deg at iSIM-modulen er et forminsket SIM-kort integrert i systembrikken, som i praksis fungerer som operativsystemet til modulen. iSIM-modulen oppfyller GSMA-spesifikasjonene for eSIM og ekstern klargjøring av SIM-moduler.  

 

En rekke fordeler ved å bruke iSIM

Security
Bedre sikkerhet: iSIM er umulig å manipulere og klone og er dermed den sikreste SIM-teknologien som er tilgjengelig.
Battery
Opptil 70 prosent lavere strømforbruk: iSIM gir redusert strømforbruk i standbymodus på opptil 70 prosent. Dette har stor betydning for utviklingen av IoT-enheter med innebygde batterier som ikke kan byttes, særlig sammenlignet med utforminger med flere brikker.
Flexible
Fleksibel bruk av abonnementer: iSIM er fleksibelt med hensyn til bruk av abonnementer, ettersom teknologien både støtter abonnementer hos en fast operatør og muligheten til å bytte abonnement i eSIM-operativsystemet.
Performance
Lavere kostnader: Takket være enklere utforming, enklere logistikk og færre komponenter kan man spare opptil 50 prosent ved større IoT-implementeringer.
Ebike with wifi big

Forskjeller mellom iSIM og eSIM

eSIM

I likhet med tradisjonelle SIM-kort har eSIM-moduler en egen brikke der det lagres SIM-informasjon. eSIM-moduler er imidlertid mye mindre enn tradisjonelle SIM-kort, slik at de egner seg godt for mindre enheter som wearables og IoT-enheter.

iSIM

Til forskjell fra fysiske SIM-kort som krever et eget spor, og eSIM/eUICC-moduler som krever en egen brikke for konfigurering, er iSIM-moduler ikke loddet fast til kretskortet i enheten. I stedet har modulen et eget område med manipuleringsbeskyttelse på systembrikken (System on a Chip, SoC) på mobilenheten. I likhet med eSIM gir iSIM muligheter for ekstern klargjøring av nettverksprofiler, som kan utføres av kommunikasjonsleverandører.

Men in meeting focus

Ta virksomheten et skritt videre og reduser de totale eierkostnadene med opptil 50 prosent.

I Com4 ønsker vi at kundene våre skal få den beste SIM-teknologien. Derfor samarbeider vi med verdens ledende produsenter for å kunne tilby de nyeste enhetene med iSIM-støtte.
Det er ingen grunn til å vente – opplev fremtidens SIM-teknologi nå med Com4.