Om oss

Com4

Com4 er en helnorsk mobiloperatør med hovedfokus på M2M- og IoT-kommunikasjon. Selskapet ble startet i slutten av 2011 og er en av få aktører som opererer med eget kjernenett for mobilproduksjon i Norge.

Med dedikert kjernenett og M2M plattform står Com4 posisjonert til å produsere avanserte, mobile kommunikasjonstjenester for det profesjonelle markedet. I alle ledd fra design, salg, leveranse og support, har vi kun fokus på mobil datakommunikasjon. Det gjør at våre kunder møter forståelse for sine kommunikasjonsbehov og utfordringer i hele vår verdikjede.

 

Soliditet

Com4 AS har i dag solide og langsiktige eiere igjennom gjennom bl.a. investeringsselskapene Centennial AS og Vallenus AS. Dette er aktive eiere med solide finansielle muskler som gir Com4 soliditet og støtte.

Centennial AS er et privat investeringsselskap eid av Groupe Centennial Holding SAH. Selskapet har fokus på investeringer i små og mellomstore private bedrifter hvor Centennials verdiskaping strekker seg utover å være en ren finansiell aktør.

Vallenus AS er et norsk privat investeringsselskap rettet inn mot teknologirettede investeringer. Med kompetanse og erfaring fra kommersialisering av teknologiselskaper er Vallenus AS en verdiøkende støttespiller for sine porteføljeselskaper.

 

Infrastruktur

Com4 har som en av svært få mobiloperatører eget mobilt kjernenett og PLMN kode. Dette betyr at vi har full kontroll på vår tjeneste som produseres i en dedikert og avansert infrastruktur.

Våre standardprodukter er designet for dekke de aller fleste krav og behov en M2M-løsning har, men det finnes alltid løsninger som krever individuelle tilpasninger. Med full kontroll over infrastruktur og ledende teknisk kompetanse på området er Com4 skikket til å gjøre skreddersøm raskt og effektivt.

Viktige komponenter i infrastrukturen som utgjør vår M2M- og IoT-plattform er blant annet:

  • GGSN/PDNGW
  • HLR/HSS
  • SMSC
  • PCRF
  • Kjernenett for IP/MPLS
  • Test-Lab
  • OTA platform
  • Web-Portal for administrasjon av SIM og tjenester, feilsøking og rapportering

Referanser

Com4 har erfaring med å levere mobil datakommunikasjon til er rekke forskellige industrier og vertikaler. Vi er ofte med i tidlig fase sammen med våre kunder og partnere, og bistår med rådgivning og teknologivalg. Noen av disse kan du leser mer om her.

Les mer